Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

 V okviru akcije tradicionalen slovenski zajtrk so se otroci šmarskega vrtca tako nestrpno veselili medenih dobrot, da so jih njihove vzgojiteljice že dan pred akcijo pripeljale na obisk k čebelarju. Ogledali so si notranjost čebelnjaka in želeli poslušati tiho zimsko spanje čebelje družine.

 

Kljub temu, da so se otroci trudili, da bi notranjost čebelnjaka čim tiše opazovali, so zmotili zimsko spanje čebel. Jezno so prihitele na mrežice okna, kot bi hotele sporočiti: »Ne motite nas pri zimskem počitku. Celo leto smo pridno nabirale med, zato imamo čez mrzle zimske dni pravico malo počiti, da si naberemo novih moči, da bomo spočite, ko nas bo pomladansko sonce spet privabilo iz panjev in bomo pripravljene, da vam spet prinašamo sladki med«.

Otroci so se tiho umaknili iz čebelnjaka in pohiteli do mize, kjer jih je čakal medeni sat. Z žličkami so okušali med naravnost iz satja. Bili so navdušeni, ko so izvedeli, kaj vse je potrebno, da pride med na njihove krožnike.

Po koncu srečanja so jim vzgojiteljice obljubile, da jih bodo spet pripeljale na obisk, ko bo spomladansko sonce zvabilo čebele iz panjev in se bo vrvež preselil na travnike in bo vse naokrog prekipevalo od novega življenja.

Delno oblačno

9°C

Litija

Delno oblačno

Vlažnost: 37%

Veter: 6.44 km/h

Zemljevid čebelarjev

Zemljevid čebelarjev

Sponzorji

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information