OBČNI ZBOR ČD- LITIJA ZA LETO 2020

Spoštovani!

Obstoječe vladne omejitve zbiranja in druženja, sprejete z namenom preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, so zaznamovale preteklo leto. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer smo primorani izvesti občni zbor v pisni obliki. V nadaljevanju vam pošiljamo poročila. Prosimo, da nam vse morebitne pripombe in komentarje pošljete v pisni obliki do 10.2.2021 sicer bomo smatrali, da se s poslanim strinjate.

OBČNI ZBOR ČD- LITIJA ZA LETO 2020

1. Poročilo predsednika za leto 2020

Leto 2020 si bomo čebelarji nedvomno zapomnili zaradi pandemije covid-19, ki je že v začetku pomladi onemogočila skoraj vse društvene dejavnosti. ČD Litija je v začetku leta uspelo organizirati dvoje predavanj. Kasneje so bila vsa društvena srečanja prepovedana, organizirali pa smo nabavo sladkorja in zdravil proti varoji. Odpadel je izlet, načrtovana predavanja, slovenski tradicionalni zajtrk in tudi občni zbor 2021. Poročila za leto 2020 zato pošiljamo v pisni obliki. Člani UO se večkrat slišimo po telefonu. Tudi z nekaterimi ostalimi člani društva se večkrat slišimo in poskušamo urejati in svetovati v čebelarskih zadevah.

Društvo je vse obveznosti uredilo v skladu z zakonom. Na srečo ni bilo v našem društvu odkritih novih žarišč hude gnilobe. Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer se moramo čebelarji vse več izobraževati in prilagajati, da lahko uspešno čebelarimo. Upam, da vam članstvo v društvu in ČZS pri tem pomaga.

Na žalost nas je v minulem letu zapustil naš član Jože Mraz. Jože, pogrešali te bomo.

Ker smo čebelarji večni optimisti upamo, da bo leto 2021 medeno in bomo napolnili vse naše posode za med.

Ostanite zdravi in naj medi.

Predsednik ČD Litija Srečo Rozina

2. Poročilo blagajnika društva: g. Alojz Kavčič 

      Rekapitulacija: 

1. Prihodki 13831,12 €

2. Odhodki – 12570,49 €

3. Poslovni izid 1260,63 €

4. Stanje na računu 12.825,82

 

3. Poročilo gospodarja društvenega čebelnjaka

Delo v društvenem čebelnjaku na Pogoniku je v letu 2020 potekalo v redu. Zaradi slabše sezone pa je bilo možno samo eno točenje medu.

Obveznosti, ki jih ima ČD Litija do Ribiškega društva Litija in lastnika parcele na katerem je čebelnjak in so plačane z medom iz društvenega čebelnjaka so poravnane.

V čebelnjaku je zazimljenih 25 čebeljih družin.

V čebelnjaku so bila narejena manjša vzdrževalna dela, v okolici čebelnjaka pa posajeni dve evodiji.

Naj medi!

                                                                                                                              Miha Novšek

4. Poročilo Nadzornega odbora

Tokrat se člani NO zaradi ukrepov, ki veljajo, nismo mogli sestati z blagajnikom in predsednikom, kakor je to v navadi. Kljub temu, nam je predsednik posredoval finančno poročilo v digitalni obliki. Poročilo smo pregledali in je po naši oceni skrbno ter natančno pripravljeno, finančno stanje je stabilno, zato glede tega nimamo pripomb.

Glede na situacijo z epidemijo, se je društvo dobro prilagodilo. Izpeljanih je bilo nekaj sej, od tega ena virtualno. Prav tako so ostale aktivnosti društva potekale v razmeroma običajnem obsegu, kar je pohvale vredno.

Naj medi!

Tomaž Cirar, predsednik NO

5. Predlog programa dela ČD LITIJA ZA LETO 2021

 

Obstoječe vladne omejitve zbiranja in druženja, sprejete z namenom preprečevanja širjenja bolezni COVID-19, so zaznamovale preteklo leto. Pričakujemo, da bodo v veljavi tudi v naslednjih mesecih, kar vpliva na načrtovanje aktivnosti ČD Litija za leto 2021. V tem letu ČD Litija obeležuje tudi 100letnico delovanja.

Strokovna predavanja ČZS in NVI bodo izvedena preko spletnih aplikacij (ZOOM). Ob sprostitvi ukrepov, ko bodo srečanja varna za vse udeležence, bomo srečanja z veseljem organizirali v živo. Tako kot do sedaj, bomo člane društva tudi v tem letu elektronsko in pisno pravočasno obveščali o aktivnostih (naročilo zdravil, sladkorja, …). Mesečni sestanki ČD Litija v Ribiškem domu, do omilitve ukrepov, ne bodo potekali. V kolikor se bo v kasnejšem času pojavila možnost za varno organizacijo tradicionalnega izleta čebelarjev, bo le ta izveden.

V letu 2021 ČD Litija praznuje 100 letnico ustanovitve. V UO društva že potekajo aktivnosti za slovesno obeležitev obletnice. Z občino Litija se dogovarjamo o postavitvi obeležja, pripravljamo razstavo in, v kolikor bodo razmere dovoljevale, tudi proslavo. Načrtujemo izdajo biltena, v katerem bodo predstavljeni člani društva ČD Litija.

Skladno z zapisanim pozivam:

- da za učinkovitejšo izvedbo spletnih izobraževanj vsi člani, ki tega še niste storili, posredujete svoje e-mail naslov na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ;

- vse člane, ki želite biti predstavljeni v biltenu izdanem ob 100letnici ČD Litija, pošljete kratek opis o vašem čebelarjenja in sliko čebelnjaka s čebelarjem. Opis in sliko pošljite na naslov društva (ČD Litija, Savska c. 3 , 1270Litija) ali na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Če želite, vas lahko po predhodnem dogovoru (na tel. 031 480 055) obiščemo in skupaj naredimo kratek opis vašega čebelarstva. Vaše prispevke pošljite do 1.4.2021.

Leto 2022 je volilno leto, zato ste vse člane vabim, da že zdaj posredujete predloge za volitev novih članov v organe društva, tako da bo naše društvo v prihodnje še boljše in uspešneje delovalo. Vaše predloge sporočite naslov društva (ČD Litija, Savska c. 3 , 1270Litija) ali na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Ostanite zdravi in naj medi.

predsednik ČD Litija Srečo Rozina

NAJ MEDI !                                                            

Tajnik                                                                                                                                      Predsednik ČD Litija

Vasja Jager                                                                                                                                           Srečo Rozina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ČLANARINA ZA ČD LITIJA:                         ČLANARINA ZA ČZS:                     SKUPAJ :

                   24€                                redni člani                 36€                                   60€

                     0                                   80 let +                     20€                                   20€

                     15€                                invalidi                   20€                                    44€

                     24€                              družinski člani           10€                                   34€

                     24€                                novi člani                 15€ (1. leto)                 39€

                     24€                          dijaki in študenti           15€                                  39€

                                                             (do 28let)                   

                   

                  

Položnica2021          

                                                             

                                                          

Delno oblačno

9°C

Litija

Delno oblačno

Vlažnost: 37%

Veter: 6.44 km/h

Zemljevid čebelarjev

Zemljevid čebelarjev

Sponzorji

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information